Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Ολοκληρώνονται οι επισκέψεις και επαφές του Δημήτρη Μούρνου

Στο Νέο Μουσείο Βεργίνας
Επίσκεψη στο νεοαναγειρόμενο μουσείο Βεργίνας πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μούρνος μαζί με όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού της Ημαθίας το πρωί της Πέμπτης 15 Μαΐου. Συνόδευσαν την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα. Χρυσούλα Παλιαδέλη, καθηγήτρια αρχαιολογίας και ευρωβουλευτή. Στους χώρους του εργοταξίου ξεναγήθηκαν από τον επιβλέποντα μηχανικό και τον υπεύθυνο αρχαιολόγο. Ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών και με ευχάριστη έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι οι εργασίες του Μουσείου θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, οπότε και θα παραδοθεί στη λειτουργία.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υποδομή για την Ημαθία και την Κεντρική Μακεδονία που θα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής (κοινωνική, οικονομική, τουριστική). Η κα. Παλιαδέλη αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία που έχει ο χώρος της Βεργίνας για τους αρχαιολόγους και το ότι με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον επιστημόνων και κοινού.
Ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο
Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ημαθίας επισκέφθηκαν στη συνέχεια ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μούρνος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Νίκο Ουσουλτζόγλου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο κ. Ουσουλτζόγλου ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δυνατότητες και τα προβλήματα της Ημαθίας καθώς και για τη δράση του Επιμελητηρίου.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας. Η αποβιομηχάνιση, η περιορισμένη ρευστότητα, η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις, η αγορά Κουλούρας και η αξιοποίησή της, ο κάθετος άξονας, ο δρόμος για τη Βεργίνα.
Ο κ. Μούρνος ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη το Επιμελητηρίου για τη δραστηριότητα του ίδιου και του επικεφαλής της παράταξης Μάρκου Μπόλαρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που είχε στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Τόνισε την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και κατευθύνσεων της Περιφέρειας, που θα χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, αποτελεσματικότητα, παρεμβάσεις στα εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, από μια άλλη αρχή και έναν άλλον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί στις 25 Μαΐου.Δεν υπάρχουν σχόλια: