Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Δημοτική Συνεργασία: «Απάντηση στην «ώρα ανευθυνότητας» της παράταξης του κ. Γκυρίνη

Αν είχαμε κάνει  εμείς τέτοια γκάφα όπως αυτή του κ. Γκυρίνη ίσως να κάναμε κι εμείς 4 ολόκληρες μέρες να απαντήσουμε στο προηγούμενο δελτίο Τύπου για την κοινωνική πολιτική... Αυτό που δεν θα κάναμε, θα ήταν να αραδιάσουμε το ένα ψέμα πίσω απ το άλλο για να απολογηθούμε... Θα λέγαμε "συγγνώμη λάθος". Η αλήθεια και η συγγνώμη είναι λυτρωτικές κ. Γκυρίνη.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά... Στο πρόγραμμα που ανακοινώσατε κ. Γκυρίνη(ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα, γιατί ήταν μια ανακοίνωση σε ιστότοπο όλο κι όλο) αναφέρετε επί λέξη…

«Α.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
Είναι παγκοίνως  γνωστό ότι ακόμη και μικροομάδες εθελοντών ή ευαισθητοποιημένοι σύλλογοι έχουν δημιουργήσει διάφορες τράπεζες αίματος.Ενός οργανωμένος, σωστά δομημένος  φορέας όπως είναι ένας δήμος 43.000 κατοίκων να υπολείπεται μιας τέτοιας δράσης , δεν είναι κατανοητό.Από τα απαραίτητα και εκ των ων ουκ άνευ ζητήματα, καθόλου κοστοβόρα που σώζουν ζωές είναι ώρα ευθύνης για το δήμο Αλεξάνδρειας, να δημιουργήσει τράπεζα αίματος.»
Αυτά που γράφετε τώρα ότιναι μεν υπάρχει Τράπεζα Αίματος αλλά μαζεύει 30 φιάλες σε κάθε αιμοδοσία και θα επανασυσταθεί, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είστε υποψήφιος δήμαρχος και δεν γνωρίζατε ότιυφίσταται Τράπεζα Αίματος. Τώρα, η νέα ανακοίνωση οτι θα την επανασυστήσετε και θα έχουμε καινούργια κάνει τα πράγματα χειρότερα...  Τι ακριβώς θα επανασυστήσετε και τί θα καταργήσετε κ. Γκυρίνη; Μια Τράπεζα Αίματος είναι το απόθεμα σε αίμα. Το απόθεμα θα πετάξετε; Μήπως θα καταργήσετε το Νοσοκομείο Βέροιας που κάνει την αιμοληψία; Δεν έχουν ειρμό αυτά που γράφετε κ. Γκυρίνη και αυτό συμβαίνει επειδή έχετε παντελή άγνοια των ζητημάτων στα οποία αναφέρεστε.
Το άλλο που λέτε, πάντως, οτι πρέπει να αυξηθούν οι φιάλες, είναι πολύ ενδιαφέρον. Εσείς κ. Γκυρίνη πόσες φορές δώσατε αίμα για την Τράπεζα Αίματος του δήμου μας, που όπως σωστά λέτε σώζει ζωές δημοτών; Βγάλτε μια ανακοίνωση για να μάθουν οι πολίτες πόσες ζωές δημοτών σπεύσατε να σώσετε.
Εκκρεμεί και η απάντησή σας στο ερώτημα εσείς και οι στενοί συνεργάτες σας σε πόσες εθελοντικές δράσεις συμμετέχετε για το καλό του τόπου σας. Πώς προάγετε το κίνημα του εθελοντισμού, που είναι βασική παράμετρος της Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη; Αυτό που έγκαιρα αντιλήφθηκε η παρούσα διοίκηση του δήμου μας, βλέποντας τα σημεία των καιρών.
Για τα άλλα που γράφετε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για μακαρόνια και για ψηφοδέλτια θα αρκούσε η λέξη ΝΤΡΟΠΗ!
Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, η διοίκηση του δήμου έφτιαξε νέες δομές, λειτούργησε με επιτυχία την Τράπεζα Αίματος, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η κινητή βιβλιοθήκη, το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεϊατρικής, εξάντλησε μέχρι το τελευταίο ευρώ τους διαθέσιμους πόρους από την πολιτεία και την Ευρώπη και γι αυτήν την προσπάθεια θέλει να κριθεί από τους δημότες.
Κι επειδή μετρήσαμε κ. Γκυρίνη στο κείμενό σας 5 φορές τη λέξη απερχόμενοι, να σας ενημερώσουμε ότι οι εκλογικές νίκες δεν έρχονται εάν το ευχηθείς πολύ. Έρχονται μετά από επίπονη δουλειά χρόνων. Δεν μπορεί να είναι κανείς εξαφανισμένος 3 χρόνια και να περιμένει το θαύμα την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαγωνόσαστε μεταξύ σας, έτσι και αλλιώς ο κόσμος σας κατάλαβε και δεν πιστεύει τίποτα απ'οσα λέτε πλέον.

Ψηφίζουμε Αλευρά και Λαϊκή συσπείρωση.