Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Τ.Ε. Ημαθίας ΚΚΕ: «Βαθιά αποκρουστικός και αποπροσανατολιστικός ο καυγάς για τα ψιχία της επισιτιστικής»

«Το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη, αρμοδιότητα, έλεγχο και χειρισμό των κρατικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών» προτείνει με ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ, ώστε «να απομακρυνθούν τα κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα, οι ΜΚΟ κ.ά. και να στηριχτούν έμπρακτα οι δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και τα κρατικά κοινωνικά ιδρύματα και οι οργανισμοί που έχουν σαν κύριο έργο τους τη στήριξη του παιδιού, της οικογένειας, των γερόντων, των ΑΜΕΑ, έργο που σήμερα έχει αποδυναμωθεί και οδηγούνται σε συρρίκνωση ή και κλείσιμο». Στην ανακοίνωση προτείνεται η στήριξη των δημόσιων - κρατικών κοινωνικών δομών που σήμερα είναι πρώτιστη και κύρια ανάγκη. 

Ως προς το πρόγραμμα ύψους 330,6 εκατ. ευρώ που απευθύνεται σε 62 χιλιάδες νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η τοπική του ΚΚΕ τονίζει: «Επιβεβαιώνεται ότι ένα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται να συνδράμει στη συντήρηση της ανέχειας για το λαϊκό νοικοκυριό και δεν δίνει λύση και διέξοδο στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες…» 

Για δε την τοπική και περιφερειακής διοίκηση τονίζεται ότι αντί να απαιτήσουν από τη νέα κυβέρνηση έναν νέο επιτέλους προσανατολισμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ώστε να στηριχτούν και να διευρυνθούν οι δημόσιες κοινωνικές δομές και ο χαρακτήρας τους, επιλέγουν να ανοίξουν ένα βαθιά αποκρουστικό και αποπροσανατολιστικό καυγά! «Διαγκωνίζονται για το ποιος θα ηγηθεί (δήμαρχοι - περιφερειάρχες) στη μοιρασιά των κονδυλίων των προγραμμάτων και των ψιχίων της φτώχειας», τονίζει η τοπική Ημαθίας του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: