Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Δεν εξέλεξε «Συμπαραστάτη του Δημότη» το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

«Άκαρπη» αποδείχθηκε η χθεσινοβραδινή προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, στο να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Δημότη». Συγκεκριμένα για τη θέση αυτή έθεσαν υποψηφιότητα έξι συμπολίτες μας και μετά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να αναδειχτεί κανείς, αφού ουδείς εκ των υποψηφίων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα δύο τρίτα του σώματος, δηλαδή κανείς δεν έλαβε τις 22 ψήφους που απαιτούνται. Συγκεκριμένα:
Ο Κώστας Μαστοροδήμος έλαβε 7 ψήφους
Η Λαφαζάνη Φανή έλαβε 5 ψήφους
Ο Θωμάς Κατσίκας με τον Χάρη Χατζημιχάλη έλαβαν από 4 ψήφους
Η Μιχαληλίδου Δέσποινα έλαβε 3 ψήφους
και ο Νίκος Σουρλόπουλος έλαβε 2 ψήφους

Να αναφέρουμε ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν εκ νέου όλοι οι υποψήφιοι καθώς επίσης και νέοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διαδικασία απείχε συνειδητά ο κ. Χ. Αλευράς διότι όπως είπε διαφωνεί με τον θεσμό αυτό.
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας: «Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας…»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε το σύνολο του Σώματος στην πτώση του σκέπαστρου στο Γυμνάσιο Μελίκης, που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό το σχολείο εδώ και δύο μέρες. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Π. Γκυρίνης αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε με μεγάλη ανακούφιση ότι «θα πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, που το συμβάν έγινε Κυριακή που δεν υπήρχαν μαθητές μέσα στο σχολείο, διότι σε διαφορετική περίπτωση, που το σχολείο λειτουργούσε θα θρηνούσαμε θύματα» και πρόσθεσε «να είστε σίγουροι όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, παρά το γεγονός του ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το έργο, αφού αυτό ήταν έργο της Περιφέρειας».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές τόσο του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδη, όσο και των άλλων δύο αρχηγών της μειοψηφίας κ.κ. Γ. Σπυρίδη και Χ. Αλευρά.

Δυσχερείς οικονομικές συνθήκες…
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Π. Γκυρίνης πραγματοποίησε μια σύντομη αναφορά στη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά σ’ ένα χρέος ύψους 835.000 ευρώ που προέκυψε τώρα και καλείτε να πληρώσει άμεσα ο Δήμος και αφορά σε χρέη του Δήμου προς τον ΦΟΣΔΑ από την περίοδο 2013-2014 (αφορά στην μεταφορά των απορριμμάτων). Μάλιστα κατά την τοποθέτηση του ο κ. Γκυρίνης ανέφερε: «άνθρακας ο θησαυρός κ. Δημητριάδη ότι ο Δήμος έχει αποθεματικό, όπως διατυμπανίζατε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, αφού τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις που αφήσατε», ενώ ανέφερε και άλλες υποχρεώσεις που καλείται να πληρώσει ο Δήμος.
Απαντώντας ο κ. Δημητριάδης στον κ. Γκυρίνη είπε ότι το χρέος αυτό δεν είναι δική του ευθύνη, καθώς ο ίδιος και οι τότε συνεργάτες του είχαν στείλει ουκ ολίγες επιστολές προς την τότε υπεύθυνη αρχή για να κόψουν τα τιμολόγια στο Δήμο ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν αυτές οι εκκλήσεις του. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν οι αριθμοί πρωτοκόλλου όλων αυτών των επιστολών που έχουν σταλεί.

Ανέλαβε ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Σαρακατσάνος…

Και επίσημα πλέον ο κ. Ν. Σαρακατσάνος ανέλαβε χθες χρέη Αντιδημάρχου στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης. Μάλιστα ο κ. Σαρακατσάνος σε μια σύντομη Δήλωση είπε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κύριο Γκυρίνη για την τιμή που μου έκανε να με τοποθέτηση αντιδήμαρχο στην δημοτική κοινότητα Μελίκης.

Αναλαμβάνω κάτω από καθεστώς συγκινησιακής φόρτισης καθώς καλούμε να αντικαταστήσω τον παραιτηθέντα για τους λόγους που εκείνος επέλεξε τον...
συνάδελφο μου και αδελφικό μου φίλο δημοτικό σύμβουλο Ι. Χαλκιδη

Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: