Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Καλαϊτζίδης για την επισιτιστική: Έχουμε πνεύμα συναίνεσης, διάθεση συνεργασίας, διαχειριστική επάρκεια και πληρότητα δομών ως Περιφέρεια

Από την πλευρά της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας υπάρχει πνεύμα συναίνεσης και διάθεση συνεργασίας, αναφέρει σε απάντησή του σε σχόλιο του laos-epea.grο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του ίδιου με τους τρεις δημάρχους της Ημαθίας μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. (Το σχόλιό μας: «Δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους για το πρόγραμμα επισιτιστικής. Άκαρπη η προσπάθεια συναίνεσης του μητροπολίτη», την περασμένη Δευτέρα.)
Ο κ. Καλαϊτζίδης διαβεβαιώνει ότι δεν λειτουργεί με «διαρροές» σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν τον συνάνθρωπο μας και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να προσβάλει τον οικοδεσπότη της σύσκεψης, που είναι ο πνευματικός και θρησκευτικός ταγός της Ημαθίας. Επί της ουσίας δε ενημερώνει για τα εξής:

«Πολλάκις ενημερώσαμε τους πάνω από 20 κοινωνικούς φορείς της Ημαθίας, που υπέγραψαν το σχετικό προσύμφωνο συνεργασίας με την Περιφερειακή μας Ενότητα  ότι, οι  37 από τους 38 δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  συμμετέχουν στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, υπό τον συντονισμό των κατά τόπους περιφερειακών ενοτήτων και υπό την αιγίδα της ΠΚΜ.
 Ο δήμαρχος Βέροιας δεν παραβρέθηκε στην σύσκεψη της 18ης Δεκεμβρίου, την οποία συνεκάλεσε η ΠΚΜ και συμμετείχε ο ομόλογος του από τη Νάουσα και εκπρόσωπος της Αλεξάνδρειας, ώστε να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για το εν λόγω πρόγραμμα.
Ο ίδιος προσωπικά τόνισα στη σύσκεψη τον Σεβασμιώτατο ότι η μόνη μου πρόθεση είναι να βοηθηθούν οι χρήζουσες βοήθειας κοινωνικές ομάδες του τόπου μας.
 Άρα λοιπόν πνεύμα συναίνεσης και διάθεση συνεργασίας υπάρχει από την πλευρά μας, όπως και πλήρης διαχειριστική επάρκεια, αφού η Π.Ε. Ημαθίας ανήκει οργανικά στην ΠΚΜ, που έχει μεγαλύτερη πληρότητα δομών προφανώς, από ένα δήμο, όπως αυτού της Βέροιας.
Κλείνοντας και πάλι θα ήθελα να σας δηλώσω ότι η πόρτα του γραφείου μου, αλλά και τα τηλέφωνα μου, είναι ανοικτά όλη τη μέρα και για όλους.
Προσωπικά ο ίδιος, αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου, αγωνιζόμαστε για το καλό όλης της Ημαθίας και όχι για έναν μόνο δήμο, χωρίς να διεκδικούμε «παπικά» πρωτεία και αλάθητα.

Σε αυτό το πνεύμα είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για το καλό ΟΛΩΝ των δημοτών της Ημαθίας και όχι φυσικά ενός και μόνο δήμου, αφού δικαίως θα υπάρξουν ενστάσεις αν το πρόγραμμα υλοποιηθεί από το μέρος, αντί του όλου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: