Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Μείωση του παραβόλου των αλλοδαπών μετακλητών εργατών γης ζητούν οι αγροτικοί φορείς της Ημαθίας

Ομόφωνη θέση για το σημερινό, δραματικά αυξημένο, κόστος εξάμηνης μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης, έλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών-Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. Αποφασίσθηκε η ενημέρωση των βουλευτών της Ημαθίας για το κείμενο  των προτάσεων, με σημαντικότερες τη μείωση του παραβόλου πρόσκλησης των μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης, την καθιέρωση  εργοσήμου, τη μείωση του προκαταβαλλόμενου ασφαλίστρου και την απαλλαγή καταβολής χρηματικού ποσού για έκδοση βίζας εργατών αλβανικής καταγωγής στα προξενεία, όπως προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, σε εφαρμογή  της συνθήκης Σένγκεν.

Οι τεκμηριωμένες προτάσεις θα κατατεθούν στον αναπληρωτή υπουργό Aγροτικής Aνάπτυξης, σε συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές την ερχόμενη βδομάδα.
Με τις προτάσεις αυτές θα είναι ωφελημένοι και οι αγρότες-εργοδότες και το ελληνικό δημόσιο και οι εργαζόμενοι. Με την παρούσα, ανεφάρμοστη, νομοθεσία, το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει εκατομμύρια ευρώ και έχει οδηγήσει τους αγρότες της περιοχής σε μη νόμιμες ενέργειες, ως προς την πρόσληψη, με την απειλή βαρύτατων προστίμων.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καλούν τους Ημαθιώτες αγρότες να αναμένουν τη σύσκεψη της επόμενης βδομάδας στο υπουργείο, όπου θα κατέλθει αντιπροσωπεία, μην προχωρώντας στις διαδικασίες της μετάκλησης μέχρι να επιτευχθούν οι αλλαγές που αιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: