Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα οικονομικά του Δήμου Αλεξάνδρειας κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση στη μείωση του ποσού που ήταν να καταβληθεί για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ το οποίο από 435.000 ευρώ μειώθηκε στις 95.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι ήταν καθαρά επίτευγμα του οικονομικούς τμήματος του Δήμου και απένειμε τα εύσημα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αλεξόπουλο.
Μιλώντας για το θέμα ο ίδιος ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε: «δεν διεκδικώ δάφνες, ωστόσο θα πρέπει να πω ότι έγινε μετά από πολύ σκληρή δουλειά όλου του οικονομικού τμήματος του Δήμου. Υπήρξε πολύ δουλειά από υπαλλήλους (Γιάνκου, Λάχανη, Παπαδοπούλου, Κουρουγιαννίδου).

Τοποθετούμενος στο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κούγκας αφού αρχικά είπε ότι είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη αυτή η εξέλιξη στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που και άλλοι δήμοι το έχουν καταφέρει, οπότε δεν έκρινε απαραίτητο να παρουσιάζεται σαν τόσο μεγάλο επίτευγμα.
Σε σαφάρι είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Αλεξόπουλος. Το παραπάνω θέμα ήρθε στο Σώμα μετά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, ο οποίος και ανέφερε ότι το Ελεγκτικό συνέδριο που εγκαλεί τη διοίκηση να προχωρήσει στην είσπραξη των οφειλών αυτών. Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Αλεξόπουλος ο οποίος επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις για ολιγωρία και επανέλαβε ότι η διοίκηση ανεξαρτήτως εάν είναι αρεστή ή όχι σ’ όλους θα προχωρήσει ακάθεκτη στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου.
Παίρνοντας πάντως το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κούγκας σχολίασε τα εξής: «δεν είναι προεκλογική περίοδος να μιλάτε έτσι κ. Αλεξόπουλε. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν στους προηγούμενους, οπότε μην μιλάτε για ευθύνες. Ωστόσο έχετε εξετάσει πόσες φορές στο παρελθόν έχουμε στείλει ειδοποιητήρια; Ωστόσο πάντα μικρός ήταν ο αριθμός όσων ανταποκρινόταν, εκτός της τελευταίας ευνοικής ρύθμισης των 100 δόσεων στην οποία ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνδημότες μας. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε διώκτες αλλά αιρετοί και θα υπάρχει πάντα το ανθρώπινο πρόσωπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: