Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Γλέζος για το κατοχικό δάνειο: Όχι συμψηφισμός με τα σημερινά χρέη

«Υπάρχει η ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης από το 1995 που λέει ότι η Γερμανία συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας. Άρα το θέμα δεν έχει λήξει» λέει στο Βήμα της Κυριακής ο Μανώλης Γλέζος, σχετικά με τα γερμανικά χρέη από την Κατοχή.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν τίθεται θέμα συμψηφισμού με τα σημερινά χρέη της Ελλάδας.
«Τα δύο θέματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Για αυτό και θα γίνουν για αυτά ξεχωριστές διαπραγματεύσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, εκτιμά ότι η Γερμανία μπορεί να πληρώσει επανορθώσεις χωρίς να βλάψει την οικονομία της. «Μερικά παραδείγματα: γερμανικές υποτροφίες σε φοιτητές και νεαρούς επιστήμονες από την Ελλάδα με προτεραιότητα σε απογόνους των θυμάτων, μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα ή ανάληψη από το γερμανικό κράτος των γερμανικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν έργα υποδομής στην Ελλάδα.»
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γλέζος αναφέρεται και στην πολιτική επικαιρότητα σημειώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αποτύχει η νέα ελληνική κυβέρνηση. «Σε αυτήν συμμετέχει και ο Μάρτιν Σουλτς χωρίς να έχει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
» [...] Τον προειδοποιώ λοιπόν ότι όσοι επιχειρούν να αποτρέψουν την εγκαθίδρυση της εθνικής ανεξαρτησίας στην Ελλάδα και όσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον ελληνικό λαό να βγάλει από το λαιμό τη θηλιά των δανειστών θα σπάσουν τα μούτρα τους!»    

Δεν υπάρχουν σχόλια: