Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Τζιτζικώστας: Γη μύθων και ιστορίας, θάλασσας και ήλιου, με τις υψηλότερες κορφές και τις πιο όμορφες ακτές της Μεσογείου η Κ. Μακεδονία

Μήνυμα σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην τουριστική ανάπτυξη απηύθυνε το πρωί της Τρίτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν η Marketing Greece και ο ΣΕΤΕ στο Βερολίνο και στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, την ΙΤΒ Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin). Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να προβάλει την Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους, τόσο στις κλασικές μορφές τουρισμού, όσο και στις εναλλακτικές.

Παρουσιάζοντας την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό, ο κ. Τζιτζικώστας τη χαρακτήρισε ως «τη γη που συνδυάζει τους μύθους και την ιστορία, τη θάλασσα και τον ήλιο, τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και τις πιο όμορφες ακτές της Μεσογείου. Είναι η γη όπου ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε,  μεγάλωσε και εκπαιδεύθηκε. Το σημείο συνάντησης των πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής στο πέρασμα των αιώνων, σε μία άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους όπως μαρτυρά και η πληθώρα των μοναδικών μνημείων που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Μία περιοχή που τη διαπερνά η αρχαία, η ρωμαϊκή και η βυζαντινή ιστορία. Όπου η παράδοση συνυπάρχει με την καινοτομία».
Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά στην υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, προσφέροντας ένα μοναδικό φάσμα διαφορετικών ταξιδιωτικών εμπειριών και επιλογών. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και στην ιστορία 3.000 ετών του μοναδικού αυτού τόπου.
«Ακόμη και σήμερα, μετά από χιλιάδες χρόνια, η γη της Μακεδονίας αποκαλύπτει εξαίσια  αρχαιολογικά μνημεία. Αναφέρομαι στην ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης, που χρονολογείται από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Ένα ταφικό μνημείο μοναδικών διαστάσεων και αισθητικής. Ο τάφος της Αμφίπολης σε συνδυασμό με τους τάφους των Μακεδόνων βασιλιάδων στη Βεργίνα της Ημαθίας καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία σε άλλες πόλεις της Π.Κ.Μ. μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες μας μία ολοκληρωμένη και συμπυκνωμένη εμπειρία της ιστορικής παρουσίας, της ταυτότητας και της πορείας εξέλιξης  της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Η διεθνής τουριστική έκθεση ITB Berlin ανοίγει επισήμως τις πύλες της από 4 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με δικό της περίπτερο, γι’ ακόμη μια χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: